Bărbați care urăsc femeile. Millennium 1 – Stieg Larsson

Bărbați care urăsc femeile. Millenium 1Stieg Larsson (recenzie)

Pagini: 688
Editura: Trei
Anul: 2008


Stieg Larsson a fost un jurnalist și un scriitor de romane polițiste de origine suedeză ce a devenit foarte cunoscut în special pentru trilogia intitulată Millennium ce cuprinde Bărbați care urăsc femeile. Millenium 1, Fata care s-a jucat cu focul. Millennium 2 și Castelul din nori s-a sfaramat. Millennium 3. Astăzi vă voi face cunoștință cu prima carte.

Bărbați care urăsc femeile sau The Girl With The Dragon Tattoo este un roman polițist peste așteptări, cu foarte multă acțiune, pasaje tensionante și răsturnări de situație. Cartea începe cu povestea jurnalistului Mikael Blomkvist care își distrusese cariera de jurnalist de investigație în urma pierderii unui proces. Când se gândea să-și ia o vacanța ca mai apoi să-și ia viața de la capăt un anume Henrik Vanger îi propune cercetarea unui caz, pe o insulă departe de case, ce s-a petrecut cu 40 de ani în urmă despre dispariția nepoate-i sale, Herriet dar și pentru scrierea unei biografii personale. Totul în schimbul unei sume uriașe de bani și informații despre cel care la făcut să cadă în dizgrație.

Datorită manipulării lui Henrik Vanger, și lipsa de opțiuni a lui Mikael acceptată într-un final propunerea și se apucă de treabă. Mikael reușește să pună cap la cap toate piese din puzzle-ul dispariție misterioasei Harriet ba chiar reușește să le găsească și pe cele lipsă ce au stat ascunse timp 40 de ani, cu ajutorul Lisbethei Salander, o fată pe atât de ciudată, paradoxală și enigmatică pe atât de pricepută în ceea ce făcea dești avea un trecut tulburător.

Stieg Larsson a reușit, fără îndoială, să conceapă un roman memorabil ce captivează și atrage la maximul cititorul și dorința acestuia de nu lăsa cartea din mână dorind tot mai mult să afle care va fi următoarea etapă a poveștii. „Bărbați care urăsc femeile” este un roman căruia cu greu îi vei rezista.

Scroll to Top