Noutățile Editurii Univers la Târgul Internațional Gaudeamus 2013

Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România bate la ușă! Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2013 ne așteaptă să îi trecem pragul în Pavilionul Central Romexpo în perioada 20-24 noiembrie.

Este organizat de Radio România și va avea loc sub semnul a două numere „rotunde”: 85 – ani de la prima transmisiune a Radio România (1 noiembrie 1928) și 20 – ediții a Târgului Internațional Gaudeamus și își propune și anul acesta crearea unei atmosfere în care să se desfășoare un maraton de peste 600 de evenimente culturale, unde publicul să își întâlnească personalitățile preferate din lumea cărților.

Cel mai așteptat eveniment din România dedicat cărților reunește oferta a peste 400 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

Ca în fiecare an, la acest târg de carte editurile se întrec pe sine în scoaterea de sub tipar a cât mai multe noutăți editoriale, care să fie pe placul cititorilor. Anul acesta, Editura Univers ne pregătește o adevărată surpriză. Aduce în atenția publicului noutăți din literatura braziliănă, norvegiană și canadiană. Iată care sunt volumele ce își vor face debutul pe piața literară românească la standul Univers în perioada 20-24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Simfonie în alb de Adriana Lisboa este prima carte tradusă în limba română a scriitoarei de origine braziliană. Este tradus în 12 țări, iar în 2001 a fost laureat cu premiul Jose Samarago. Este un roman construit în jurul subversiunilor și dezorganizării timpului, în care, de la un anumit punct, scriitoarea își dezvăluie subtil propria experiență de viață.

Ținutul sălbatic de Monique Proulx explorează frumusețea unei lumi în care natura nu a cunoscut acea nocivă amprentă umană, dar în care dramele, pasiunile și iubirea sunt la fel ca în orice alt colț de lume.

Prăvălia de miracole de Jorge Amado este un roman exotic, de ficțiune, ce prezintă o biografie a unui om remarcabil, conturată în contextul luptelor rasiale din Brazilia.

Povestea Bernardei Soledade de Raimundo Carrero prezintă un caracter feminin extrem de ambițios și curajos care face față asprimii vieții și care se luptă pentru construirea unui imperiu. Același autor este cunoscut la noi cu înfiorătorul roman Greutatea umbrei.

Bărbatul din stânga de Alberto Mussa este un roman istoric ce plasează Rio de Janeiro la început de secol XX. Autorul este deja cunoscut publicului literar românesc prin cele două romane Enigma lui Qaf și Mișcarea pendulară.

Fratele vitreg de Lars Saabye Christensen este unul dintre cele mai apreciate romane ale litaraturii norvegiene contemporane, câștigând până acum două premii: Premiul pentru Literatură Nordică și Premiul Brage. A fost publicat în 22 de țări unde s-au vândut peste 200.000 de exemplare. Romanul aduce în atenție greutățile unei familii non-tradiționale, în care fiica este brutal violată, mama se căsătorește cu un bărbat pe care nici nu-l cunoaște, iar singurul lian dintre cele două este alcoolul.

Lucrarea iubirii de Gabriel Osmonde este, de fapt, un refuz împotriva lumii în care trăim, crud, dar inteligent manifestat, prin construirea unui protagonist mizantrop care nu vrea decât să ne deschidă ochii spre frumusețe.

Lumea Sofiei este o scurtă istorie a filosofiei pe înțelesul elevilor de liceu sub forma unui dialog între Sofie și profesorul ei de filosofie. Este dedicat scriitorului norvegian, Jostein Gaarder, ale cărui romane au fost publicate de Editura Univers în 2003 și 2005: Fata cu portocaleMisterul de CrăciunCa într-o oglindă, în chip întunecat.

Citiți aici articolul integral.

Scroll to Top