[Poveste] Vinerea neagră – Roxana Nasoi

Iustinian Popa

Fotograf dar și pasionat de lectură. Lucru ce m-a determinat să lansez Azi Citesc, un colț de internet dedicat cărților. :)

You may also like...

5 Responses

 1. anonim says:

  “bolnava” povestea, nu-mi place…
  unde ajunge literatura romana daca se scrie la modul direct, neelegant, fara nici un farmec, despre crime comise cu sange rece?

 2. Roxana says:

  Îmi cer scuze, dragă cititor, dacă ţi-am lezat ochii sau imaginaţia cu scrierea mea. Însă trebuie să-ţi precizez faptul că, adolescentă fiind la vârsta la care am scris-o, am simţit nevoia să spun lucrurilor pe nume. Şi chiar dacă e un mod direct, farmecul lui este ascuns şi nu oricine îl “prinde”.
  2005 a fost un an sângeros pentru istorie, nu-i aşa?
  May your day be filled with laughter.

 3. Just a reader... says:

  Cand am citit “Roxana Nasoi este o tânără autoare de poezie și proză scurtă din Iași”, o curiozitate imensa m-a cuprins din mai multe motive.
  Dupa ce am citit cele 4 pagini, am fost dezamagita. Cu ce sa incep? Felul tau de a scrie ma duce cu gandul la acele fan-ficurile scrise de persoanele in varsta de 13-14 ani care le publica ulterior pe diverse bloguri. Din comentariul lasat de tine mai sus, ca raspuns la comentariul acelui anonim, aflu ca erai adolescenta cand ai scris-o. Ai completat apoi ca aflandu-te la acea varsta, a adolescentei, ai simtit nevoia sa spui lucrurilor pe nume. Da-mi voie sa iti spun ca nu reiese de niciunde ca ai fi spus lucrurilor pe nume. Cat despre farmecul pomenit de tine, eu personal nu-l zaresc.

  Inca un lucru: precizezi prea multe fapte in cateva propozitii. Descrierea lipseste 90%. Avand in vedere ca ai scris din perspectiva fetei, ar fi trebuit sa te axezi pe trairile ei interioare si pe impactul intamplarilor , cum acestea au schimbat-o intr-un fel sau altul sau macar cum si-a schimbat unghiul din care privea viata, oamenii( pe tatal sau de exemplu).

  Eu am considerat mereu ca toate criticile, de orice fel ar fi ele, intr-un final devin constructive. Asadar, sper sa nu consideri ca am vrut doar sa te critic, ci si sa te ajut sa vezi unele lucruri.

  Ti-as sugera sa o recitesti. Doar asa vei intelege, sper, punctul meu de vedere.

  I wish you a nice day.

 4. Roxana says:

  I’m sorry, dar eu nu văd rostul în a rescrie o poveste scrisă cu ani buni în urmă. Şi cu atât mai puţin accept critici din partea unor persoane care pe lângă faptul că nu au curajul să-şi treacă numele adevărat, nu sunt decât simpli cititori. Dacă erai scriitoare, poate aş fi ţinut cont. But then again, eu nu ţin cont de sfaturile nimănui. De asta am stilul meu de a scrie. Nu-ţi place, nu citi.

 5. Just a reader... says:

  Ok…
  In primul rand, nu ti-am spus sa o scrii din nou ci doar sa o recitesti.
  In al doilea rand, daca as fi spus ca ma numesc “Alexandra” ti-ar fi fost mai usor?:)) Sau poate “Penelopa” ar suna mai bine. Ce importanta are numele meu? Plus ca, sa-ti scrii numele adevarat, nu e o fapta de curaj.

  Apoi, ai spus “nu-ti place, nu citi”. Da-mi voie sa iti spun ca nu am de unde sa stiu daca imi place pana nu citesc. Nu e logic? Poate gresesc. Corecteaza-ma, te rog, daca e asa.

  Inca ceva: nu ai de unde sa stii daca una dintre persoanele care iti lasa un comentariu nu e scriitor. Nimeni nu va spune “eu sunt scriitor, deci ia seama la ce spun!” Daca eu sunt o scriitoare? Vei lua in considerare criticile mele? Ma indoiesc. Apropo…sunt.

  A! Era sa uit! Sincer, din toata inima mea mare, te-as sfatui sa renunti la expresiile in engleza si sa urmaresti greselile facute de tine in ceea ce priveste limba noastra mult iubita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *