Sunt aiurita si se ia! – Caprice Crane

AiuritaRomanul Sunt aiurită și se ia!, de Caprice Crane, din seria Cocktail, editura Humanitas, este un must-read în materie de chick-lit.  Titlul original, Stupid and contagious, se regăsește în versurile unei binecunoscute melodii Nirvana: Smells like teen spirit, și redă perfect personalitățile celor doi protagoniști ai poveștii, Heaven, respectiv Brady, doi tineri pasionați de muzica rock și fani Nirvana.

După ce își pierde slujba la o firmă de PR, Heaven este nevoită să se angajeze ca chelneriță într-un restaurant în care clienții o tratează prost, iar șefii dau vina pe ea pentru reclamațiile primite. Brady, proprietarul unei case de discuri necunoscute, se desparte de iubita sa psihopată, Sarah, și se mută într-un alt apartament, cu o chirie mai mare, ce-i drept, dar se alege cu o vecină cam trăsnită, în persoana lui Heaven. Deși la început se ciondănesc pentru că Heaven este băgăcioasă și îi citește corespondența lui Brady, pe parcurs, cei doi se apropie și, fără să își dea seama, ajung  să aibă sentimente profunde unul pentru altul.

În cursa extenuantă a obținerii unui contract cu o trupă din California și a promova ideea comercializării laptelui cu scorțișoară, Brady o are alaturi pe Heaven, care îi bagă pe amândoi în încurcături.

Întâmplările ne sunt relatate  din perspectiva fiecăruia într-un stil  de un umor pantagruelic, ambele personaje făcând diverse referințe din cultura populară americană.

În cazul acestei cărți, nu dai pagina fără să fi râs măcar o dată. Dacă sunteți în căutarea unei lecturi haioase și revitalizante, Sunt aiurită și se ia! este alegerea perfectă atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Scroll to Top