eBook Reader Amazon Kindle Paperwhite în România

Kindle-Paperwhite-RomaniaIată că, după lungi așteptări, ultima generație a eBook Reader-ului de la Amazon lansat astă vară în Statele Unite, Kindle Paperwhite, a devenit disponibilă și în România iar față de precedentul său Kindle Touch, vine cu o mulțime de îmbunătățiri pentru a face din cititul electronic mai mult decât o plăcere, și ca să fiu sincer, și cu câteva minusuri față de predecesorul său.

[button borderRadius=’3px’ background=’#981212′ border=’#282d35′ color=’#eeeeee’ link=’http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=5a2207266&unique=d4f678b43&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.evomag.ro%252FPORTABILE-eBook-Readere%252FAmazon-Ebook-Reader-Kindle-Paperwhite-Wi-Fi-6-E-Ink-Pearl-2G-B90162.html’ size=’small’] Promotie Ebook Reader Amazon Kindle Paperwhite [/button]

Kindle Paperwhite – ecran E-Ink luminat

Noul eBook Reader Kindle Paperwhite iese în evidență față de Kindle Touch printr-un contrast cu 25% mai mare și o densitate a pixelilor mărită cu 62% deși adevărata piesă de rezistență la acest capitol este ecranul iluminat, care nu se găsește la niciun eBook Reader de pe piață, ce-l face folosibil în orice condiții de iluminare, fie că ești pe o plajă cu soare puternic sau într-o încăpere slab iluminată și nu poți aprinde un bec. Sistemul este așa fel conceput încât lumina să fie ghidată de sus și să nu bată în ochii cititorului, cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul tabletelor, telefoanelor sau a monitoarelor, astfel reducând efectul de oboseală. La fel ca și fratele mai mic, Kindle Touch, ecranul este touch screen.

Formatele suportate de Kindle Paperwhite

La acest capitol, Kindle Paperwhite de la Amazon, nu vine cu nimic în plus ba chiar cu câteva minusuri. Formatele suportate sunt Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion. Din păcate, încă nu există suport pentru fișierele EPUB pe Kindle (deși pe unele site-uri scrie că da, cei de la Amazon nu au declarat nimic în acest sens) și va trebui să apelăm la programul Calibre pentru a converti și totodată, ca o veste proastă pentru melomani și ascultătorii de cărți audio, nu mai există funcția de MP3 Player pe noul Kindle.

Autonomia bateriei, mai mare pe Kindle Paperwhite

Deși la această regenerație de eBook Reader autonomia bateriei este în funcție de folosirea conectivității WiFi dar și de iluminarea ecranului, cei de la Amazon garantează o durată de viață dublă față de Kindle Touch, de până la 8 săptămâni în condiții de citire a numai 30 de minute pe zi, cu lumina setată la nivelul 10 și cu conexiunea WiFi oprită.

Capacitate de stocare, la jumătate

Un alt minus, pe lângă lipsa funcție de MP3 Player este și capacitatea de stocare care a scăzut de la 4GB la 2G, fără posibilitate de a fi extinsă. În ideea în care nu mai putem pune fișiere de tip audio, noul Kindle Paperwhite poate ține sub aripa sa circa 1.100 de cărți electronice. Destul totuși pentru a căra o bibliotecă într-unul din buzunare.

Conectivitate

Așa cum ne-a obișnuit cei de la Amazon, si Paperwhite vine cu WiFi, de data aceasta puțin mai avansat, ce-i dă posibilitate să se conecteze la orice rețea wireless, publică sau privată, inclusiv cele securizate prin criptare WEP, WPA și WPA2 pentru a te putea bucura de o navigare facilă pe internet prin browser-ul dedicat dar și conexiune 3G gratuită. Versiunea disponibilă în România este deocamdată fără conexiune 3G.

Alte caracteristici
X-Ray – O noutate pe Kindle, o simplă apăsare de ecran îți va arăta toate pasajele dintr-o carte, idei, personaje fictive, figuri istorice, locuri sau subiecte de interes.
Timpul de citire – O altă noutate este funcția care îți arată viteza de citire, mai exact în cât timp termini un capitol sau o carte.Mai multe fonturi – Față de fratele mai mic, cu doar 3 fonturi, Kindle Paperwhite are 7 fonturi din care poți alege.

Concluzii
Deși m-a dezamăgit puțin prin renunțarea la funcția de MP3 Player și înjumătățirea capacității de stocare, Kindle Paperwhite rămâne până la urmă ceea ce trebuie, un dispozitiv pentru citit cărți electronice și nimic mai mult, ba chiar unul dintre cele mai bune eBook Reader-e din lume oferit de Amazon care duce cu brio tipăritul clasic către era digitală. Îmbunătățirea ecranului și funcția de iluminare a acestuia era exact ceea ce lipsea pentru a fi un eBook Reader perfect în care să ascunzi o întreagă bibliotecă.

*eBook Reader Kindle Paperwhite de la Amazon poate fi găsit momentan doar în oferta celor de evoMag.

[button borderRadius=’3px’ background=’#981212′ border=’#282d35′ color=’#eeeeee’ link=’http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=5a2207266&unique=d4f678b43&redirect_to=http%253A%252F%252Fwww.evomag.ro%252FPORTABILE-eBook-Readere%252FAmazon-Ebook-Reader-Kindle-Paperwhite-Wi-Fi-6-E-Ink-Pearl-2G-B90162.html’ size=’small’] Vezi aici cea mai bună ofertă pentru Ebook Reader Amazon Kindle Paperwhite [/button]

Scroll to Top