Evenimentele Editurilor Litera și Nemira la Târgul Internațional Gaudeamus 2013

La ediția de anul acesta a Târgului Internațional Gaudeamus, Editura Litera ne pregătește lansări de carte din cele mai diverse domenii precum și lecturi publice zilnice din Prea multă fericire de Alice Munro, laureată a premiului Nobel pentru literatură 2013. Dintre cărțile ce se vor lansa în perioada 21-24 noiembrie se numără:

Mic dejun cu Socrate de Rowland Smith ne explică sensurile filosofice ale celor mai banale acțiuni cotidiene ale noastre: shoppingul în mall, privitul la televizor sau servirea mesei la restaurant.

Istoricul Diana Mandache readuce în prim-plan amintirea Regelui Mihai, conturând portretul acestuia prin fotografii publice sau private și documente în Regele Mihai. Album istoric.

Gătește moldovenește cu Stela Popescu este o colecție de rețete moldovenești care îți lasă gura apă numai citindu-le, la lansarea căreia artista Stela Popescu vă va aștepta, pe lângă sesiunea de autografe, cu plăcinte moldovenești.

O altă carte extrem de utilă ce se lansează la Litera este un manual ce ne învață acordarea primului ajutor pentru victimele de toate vârstele în caz de urgență: Primul ajutor. Manual.

Și pe copii îi așteaptă o surpriză, pentru că aurora Georgescu lansează Poezii pentru cei mici, o carte în care inocența este revărsată în poezii pline de umor, în care eroii sunt copii și animăluțe ce trec printr-o mulțime de întâmplări hazlii și pline de umor.

Consultați programul lansărilor aici.

 

Nici Nemira nu va fi mai prejos. Vă așteaptă la Târgul Internațional Gaudeamus cu peste 700 de titluri, reduceri generale de 25%, oferta 2+1 cadou și reduceri de 35% la pachetele cadou. Iubitorii de noutăți editoriale sunt așteptați pe 23 și 24 noiembrie la 7 lansări de carte:

Nocturne de George Banu este un album de artă care împreună cu Spatele omului se consacră dimensiunilor secrete ale omului la care privirea și lumina acced greu.

Nici un cititor SF nu ar trebui să rateze lansarea Colecției de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația Nr. 12-13, ce face parte din Almanahul Anticipația 2014, care și de astă dată vă va pune la curent cu cele mai bine cotate lecturi, cei mai citiți scriitori, cele mai noi apariții literare și multe alte articole pe teme literare SF.

La galop prin piramidă de Liviu Radu este al doilea volum din seria TARAVIK, ideală pentru împătimiții lecturii SF de excepție.

Descoperiți viitorul lumii în care trăim astăzi din perspectiva autorului Dănuț Ungureanu în Așteptând în Ghermana, un viitor înfricoșător făurit de acțiunile noastre banale zilnice.

Muzică, armonie, suflet, joc de șah, unde de timp și multă meditație… Acestea au fost punctele de referință ale lui Mircea Tiberian pentru lansarea unui volum spectaculos: Sunetul de referință și arca muzicii orientale.

111 cele mai frumoase poezii va readuce în atenția publicului cele mai frumoase, profunde și mai apreciate poezii scrise de poetul și eseistul Nichita Stănescu.

Târgul Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, se va desfășura în perioada 21-24 noiembrie și va constitui spațiul de întâlnire a specialiștilor din lumea culturii literare cu publicul sub forma a 600 de evenimente, ce vor avea loc în Pavilionul Central Romexpo

Scroll to Top