Femeile lui Borias Vian

Florin Buzdugan

Nu prea am ce spune despre mine, citesc, scriu, recenzez. Sau așa îmi place să cred. Colaborez la acest site pentru că mi-a plăcut ideea, m-a atras acest mod de a „munci”, prin recenzii. În rest, cărțile sunt făcute din cărți, iar eu, cel puțin, le prezint, sperând să vă placă recenziile și, desigur, să le și citiți apoi.

You may also like...

3 Responses

 1. Katylina says:

  Excelentă carte și foarte bună recenzie! Începusem cartea cu un pronunțat scepticism, întrucât auzisem și o părere negativă, dar îmbinarea comicului cu misteriosul, răsturnările de situație, tonul cărții, in fine, povestea în sine, m-au convins și, astfel, am încadrat-o la lista celor mai bune romane polițiste citite(deși sparge tiparele acestui tip de roman 😀 ). Îndemn și eu, fără urme de ezitare, la lectura și aș dori să te intreb, Florin, dacă ți-a mai picat in mână vreo carte asemănătoare, aș fi curioasă sa mai citesc asemenea opere. Mulțumesc!

  • Katylina, mă bucur că ți-a plăcut recenzia, cartea este într-adevăr una foarte bună, dar nu e într-atât roman polițist, cât mai degrabă o ironie/pastișă ceva la adresa romanului de tip polițist.

   Dacă vrei, uite, ca exemplu, „Vânătoarea regală”, de D.R. Popescu, și „Bunavestire”, de Nicolae Breban; ambele cultivă un roman fals-polițist, în manieră postmodernistă (cam cum face și Vian); eu nu sunt însă un mare aficionado al romanelor de acest fel (ar mai fi aici și „Eseu despre luciditate” – să zicem, dar de departe, așa – sau „Tote numele”, dar, iarăși, de departe).

   sper ca referințele mele să fie bune, cum am și zis, nu sunt un mare fan al acestui gen etc., dar cine știe – omul cât trăiește învață.

   Mulțumesc pentru comentariu + părere, mă bucur că totuși sunt cititori care-și manifestă verbal aprecierea și nedumeririle etc. față de recenziile/articolele noastre.

   Mulțumesc!

   • Katylina says:

    Mulțumesc mult pentru recomandări și amabilitate! Baftă în continuare întregii echipe! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *