La Saragosa, locul unde magia a întâlnit literatura

Proaspăt lansat într-o nouă variantă reeditată la Editura Nemira, celebrul roman „Manuscrisul găsit la Saragosa” al contelui Jan Potocki se anunță a fi una dintre cele mai prestigioase cărți ale acestui an. Jan Potocki (1761 – 1815), scriitor polonez ce a călătorit în întreaga lume și totodată important om istoric și politic al unor vremuri vitrege a lăsat în urmă un roman enigmatic ce și-a făcut cu greu loc în universul literar, fiind lansat pe bucăți, incomplet și pe ascuns de-a lungul anilor dar care pe cât de greu se putea procura pe atât de rapid se răspândea.

O operă și un scriitor descoperit târziu, în urmă cu doar câteva decenii, dar care în prezent se bucură de un uriaș succes postum, romanul său devenind una dintre cele mai de valoare opere pentru literatura universală, cinematografică și teatrală. Acum, celebrul și misteriosul „Manuscris găsit la Saragosa” revine pe piața editorială și poate fi găsit în ediție completă la Editura Nemira.

[quotes]manuscris gasit la saragosa

Titlu: Manuscris găsit la Saragosa
Autor: Jan Potocki
Editura: Nemira
Anul: 2013
Pagini: 832

„Fantome, călugări, cavaleri, cardinali, tâlhari, corsari, cerșetori, cabaliști, vrăjitoare şi prinţese povestesc întâmplări picante, vesele şi triste, prinși într-un labirint al amintirilor și al fantasmelor, al viziunilor poetice și al calculelor matematice.

Viața e vis și visul e viață într-un roman total, în care știința, arta și filozofia se contopesc luxuriant. Manuscrisul găsit la Saragosa a învins trecerea timpului și ne fascinează cu aceeași forță la sute de ani după ce a văzut lumina tiparului.”[/quotes]

Cu ocazia acestei lansări, timp de o săptămână, Nemira îţi dă şansa să achiziţionezi volumul “Manuscrisul găsit la Saragosa” cu o reducere specială de 47%. Descoperă o carte cu adevărat unică în istoria culturii şi literaturii. O călătorie iniţiatică prin poveşti de dragoste, magie şi erotism, dar şi prin istoria lumii.

Scroll to Top