[Nou] Raymond Chandler – Nu-i ușor să spui adio

Raymond Chandler Nu-i ușor să spui adio, Editura Nemira, 2011

Nu-i ușor să spui adio sau pe numele său original The Long Goodbye este o nuvelă scrisă în anul 1953 de Raymond Chandler, scriitor anglo-american de nuvele și romane polițiste. Cartea face parte din colecția Suspans și este cea mai nouă apariție a Editurii Nemira.

Nuvela are ca personal central pe detectivul Philip Marlowe care într-o noapte târzie de octombrie a anului 1949 îl întâlnește pe Terry Lennox, un bărbat beat și plin de cicatrici pe partea stângă a feţei. În următoarele luni între cei doi se leagă o ciudată prietenie ce avea să ia o întorsătură bruscă atunci când, într-o noapte de iunie a anului 1950 Lennox apare pe neașteptate acasă la Marlowe și îl roagă pe acesta să-l ducă până pe aeroportul Tijuana. Marlowe acceptă, dar cu unica condiție ca Lennox să nu îi spună nimic despre motivele fugii sale.

La întoarcere în Los Angeles, Marlowe este anchetat de poliţie în legătura cu subita dispariţie a lui Lennox. Refuzând să coopereze, este dus în închisoare sub acuzația de crimă. L scurt timp după ce Lennox trecuse graniţa, soţia sa fusese găsită moartă în piscina casei. Dar deși zvonurile spuneau că Lennox s-ar fi sinucis în Mexic, lăsând în urmă un bilet în care mărturisea totul, Marlowe găsește un mesaj criptic din partea lui Lennox… iar mai departe veți descoperi voi!

Scroll to Top