Sfidarea – Suzanne Collins

Sfidarea Suzanne Collinsrecenzie

Pagini: 528
Editura: Nemira
Anul: 2009


Sfidarea” de Suzanne Collins continuă povestea începută în primul roman, „Jocurile Foamei”. În acest prim roman protagoniștii noștri, Katniss și Peeta, ajung să intre în jocurile create de Capitoliu iar în final chiar să iasă amândoi cu viață de acolo, sfidând pentru prima dată în istorie regulile jocurilor cu ajutorul apropierii dintre cei doi.

Ajunși înapoi în Districtul 12, cei doi era convinși că își vor continua viețile în liniște și pace cu toate cele oferite de Capitoliu – o casă spațioasă și un venit mai mult decât decent – și vor putea reveni la viața lor de odinioară, nu înainte de a face Turul Învingătorilor. Din nefericire, nu a fost așa, iar Suzanne Collins a continuat să surprindă cum nu se putea mai bine. O dată cu acest tur apar și zvonuri cu privire la o revoltă dezvoltată printre rebeli iar Katniss și Peeta nu fac decât să înrăutățească situația sfidând iar și iar Capitoliul care, desigur, nu a stat cu mâinile în sân și a pregătit o ediție specială a Jubileului Pacificării – o formă mai deosebită a Jocurilor Foamei ce se desfășura o dată la 25 de ani și se afla în prezent la cea de a III-a ediție -, așadar, Președintele Snow prezintă regulile jocurilor.

Pentru a li se aduce aminte rebelilor că nici cei mai puternici dintre ei nu vor putea învinge vreodată Capitoliul, tributurile ce vor intra în arenă vor fi extrase din totalul învingătorilor rămași în viata, iar din Districtul 12 erau doar trei câștigători ai Jocurilor Foamei: Katniss, Peeta și Haymitch. Iar de aici, începe o nouă aventură, plină de acțiune și suspans, așa cum ne-a obișnuit Collins din primul roman dar pe care vă las s-o descoperiți singuri.

Suzanne Collins nu încetează să surprindă nici cu cea de a doua carte, „Sfidarea”, din seria „Jocurile Foamei” făcând-o chiar mai bună decât prima, deși, ca o notă personală, ambele sunt la fel de bune, te țin cu sufletul la gură și cu cartea în mână până la ultima pagină.

Scroll to Top