16 avantaje ale unui iubitor de cărți

Nu este nici un secret că cititul este o activitate excelentă pentru a îţi petrece timpul. Dar, uneori, la sfârşitul unei zile lungi este mai uşor să porneşti televizorul decât să deschizi cartea de care erai atât de entuziasmat, dar încă nu o începuseşi. Nu fi descurajat! Mai jos ți-am pregătit 16 avantaje ale unui iubitor de cărți, care să te țină motivat.

1. Nu eşti niciodată plictisit. Transport public? Ia-ţi o carte. Aștepți la doctor? Ia-ţi o carte. Prietenii tăi te ignoră pentru că „niciodată nu ieşi” şi „eşti prea ocupat să citeşti”? Ai ghicit: Ia-ţi o carte.

2. Ai posibilitatea de a avea o potenţiala întâlnire. „Nu citesc“ este o modalitate de a omorî orice idee chiar dacă restul mergea perfect.

3. În timp ce toată lumea este blocată în a trăi o singură, probabil chiar plictisitoare viaţă, tu ai posibilitatea să experimentezi sute de vieţi şi să explorezi conştientul a sute de oameni. Este precum telepatia, dar mai bine.

4. Poţi să înveţi în timp ce exersezi! Şi prin exersat, facem referire la ținerea cărții 1Q84 în timp ce citeşti în pat. Puterea braţului tău este impecabilă.

5. Poţi să vorbeşti despre majoritatea blockbuster-urilor înainte ca ele să apară. ALERTA SPOILER: Peeta este foarte atrăgător.

6.Ai citatul perfect pentru fiecare situaţie. Cum ar fi acum: „Cărţile sunt o modalitate unică a unei magii portabile” Stephan King, On writing.

7.La fel ca mai înainte cunoşti cuvântul perfect pentru a descrie fiecare situaţie. Vocabularul tău este imens.

8. Eşti persoana pentru care se cumpăra cadouri cel mai uşor.

9. Diferitele perspective oferite de către personajele din cărţi sunt pur şi simplu terapie pe gratis. Primeşti sfaturi bune despre cum să trăieşti bine mereu.

10. Nu ai cablu sau internet din cauza vremii urâte? Nicio problemă! Plănuiai să citeşti diseară oricum.

11. Cei mai buni cititori sunt cei mai buni scriitori.

12. Te afli în posesia unei averi imense din care să începi conversaţii.

13. Nu trebuie să te alarmezi asupra decorului pentru casa ta, colecţia ta de cărţi face asta pentru tine.

14.Ai atât de multe cărţi să citeşti încât eşti capabil să îţi umpli propria viaţă cu nerăbdare şi drama.

15. Aşa cum spunea un studiu recent, cititul intensifica funcţiile creierului. Aşa este – există atestat ştiinţific ca cititul te face mai deştept.

16. Ajungi să călătoreşti în colţuri îndepărtate ale lumii atât în trecut cât şi în prezent. Poţi să fi martorul unui secol de istorie columbiană sau să fi martorul relaţiilor dintre locuitorii Angliei Elisabetane.

Ce mai aștepți? Citește o carte!

sursa: huffingtonpost.com

Scroll to Top