Evobook 3, în cuvinte și imagini

Evobook 3, un ebook reader pentru toți

Proaspăt lansat, ebook reader-ul autohton Evobook ajuns la cea de a 3-a generație este, momentan, cel mai accesibil ebook reader din România. Pentru doar 299 de lei Evobook 3 oferă tot ce are nevoie un pasionat de lectură. Redă cărți pe un ecran dotat cu cerneală digitală iar bateria oferă multe, multe ore de citit.

Ecran cu tehnologie E-Ink

Pentru a face cititul să fie cel puțin la fel de plăcut ca cel clasic, Evobook 3 vine cu un ecran de 6″ dotat cu tehnologie E-Ink, (cerneală digitală) pentru confortul ochilor. Lipsa luminii din spate (backlight) nu oferă posibilitatea de a citit în întuneric dar suprafața antireflex oferă posibilitatea de a citit din orice unghi în aproape orice condiții de lumină. Testat într-o cameră cu draperia trasă sau, pe timp de noapte, cu o mică lampă aproape, spre exemplu, paginile sunt lizibile iar cititul, o plăcere.

Baterie cât o bibliotecă

Neavând altă funcție decât cea pentru citit nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește bateria. Cu o putere de 1500 mAh, producătorul asigură o autonomie de până la 10.000 de pagini și până la 20 zile. Deși nu aș ști să apreciez cu exactitate cât înseamnă asta, pot să vă zic din teste că într-o lună de zile am citit 2 cărți de circa 200 pagini fiecare și încă mai are jumătate din baterie. Ceea ce consider că este mai mult decât suficient chiar și pentru un cititor înrăit.

Formatele suportate

Un lucru important în ceea ce privește un ebook reader sunt formatele pe care acestea le suportă pentru că de acest lucru depinde ceea ce vom putea citit pe el iar Evobook 3 se descurcă foarte bine la acest capitol. Vine cu suport pentru 16 formate text: CHM, DJVU, DOC, DOCX, Epub (DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF(DRM), PRC, RTF, TCR, TXT și 4 formate imagine: BMP, GIF, JPG, PNG. De ajuns încât să poți citit aproape orice carte în format electronic deși, personal, vă recomand cu căldură să vă obișnuiți cu formatele .epub și .mobi. Sunt cele mai facile în citirea electronică.

Capacitatea de stocare

Deși vine cu o memorie internă de 4GB, suficientă cam pentru 3000 de cărți, aceasta poate fi extinsă la nevoie printr-un card de până la 16GB.

Construcție și design

Mi-a plăcut foarte mult cu se prezintă acest ebook reader. Negru, elegant, micul dispozitiv are doar 8 mm grosime și o greutate de 189 grame, ceea ce îl face dispozitivul de lectură ideal în orice situație. Acasă, la birou sau în călătorii, îl poți ascunde cu ușurință într-o geantă sau chiar într-un buzunar mai larg. Butoanele de sub ecran te ajută la navigarea prin meniu iar cele două laterale, din partea dreapta, sunt dedicate schimbării paginilor. Deși la început pot fi accesate din greșeală, o dată ce te-ai obișnuit cu noul tău prieten vei observa că sunt de un real ajutor.

Conectivitate și alte facilități

Se contează la orice PC printr cablul micro-USB cu care vine în pachet. Nu necesită niciun fel de driver sau program pentru a funcționa. Personal, pentru organizarea bibliotecii digitale și pentru transferul cărților electronice de pe PC pe ebook reader, folosesc soft-ul gratuit Calibre cu care Evobook 3 se înțelege foarte bine. De asemenea, opțiunea de căutare te va ajuta oricând ai nevoie să să găsești un cuvânt sau o expresie. Bookmarks ține loc de clasicele semne de carte și îți va arăta la ce pagină ai făcut pauză de la lectură iar funcția de rotate screen îți oferă posibilitatea de a citi fie în mod portret fie în mod peisaj, după cum ți-e mai comod.

Concluzii

Deși cumpărarea unui produs românesc te face uneori să ai rețineri, în ceea ce privește ebook readerul Evobook 3 mă declar mulțumit. Raportul calitate/preț este un excelent și face cititul digital accesibil oricărui doritor. În plus, vine cu 100 de cărți gratuite, gata dea fi citite de la prima interacțiune iar în pachet mai găsești și gift card de 20 lei ce poate fi folosit în librăria online evobook.ro pentru achiziționarea unul ebook.

[button borderRadius=’3px’ background=’#F06906′ border=’#282d35′ color=’#ffffff’ link=’http://bit.ly/Oq2rLe’ size=’small’] Evobook 3 la Emag: 299 RON[/button]  [button borderRadius=’3px’ background=’#F06906′ border=’#282d35′ color=’#ffffff’ link=’http://bit.ly/1cdnZiZ’ size=’small’] Evobook 3 la Evomag: 289 RON[/button]

Scroll to Top