6 cărţi despre experienţa feminină

Experienţa feminină a fost dintotdeauna un subiect literar apeciat. De la primele romane scrise de autoare, ce urmăreau cu ardoare fie pasiuni, fie drame ale femeilor, până la portretizările moderne ale femeii puternice sau ale celei prinse în trecut, avem o mulţime de cărţi despre experienţa feminină pe care trebuie să le citim; Azi citesc îţi prezintă 6 dintre ele:

1. Madame Bovary, Gustave Flaubert

Madame-BovaryUn roman al experienţei feminine tumultoase, Madame Bovary este romanul ce urmăreşte aventurile Emmei într-o serie de poveşti frumoase, dar deosebit de dramatice în acelaşi timp.

2. Persepolis, Marjane Satrapi

PersepolisDin scrierile recente ale experienţei feminine, Persepolis este o imagine modernă a unei culturi aparte. Autoarea redă, sub forma unui roman grafic, experienţa creşterii într-o comunitate cu principii închise din Teheran.

3. Jane Eyre, Charlotte Bronte

Jane-EyreJane Eyre este romanul îndeplinirii unui vis. Dintre toate scrierile acelei perioade, acesta se remarcă prin protagonista sa, o tânără simplă, dar inteligentă, care reuşeşte să-l cucerească pe bărbatul visurilor sale.

4. Mrs Dalloway, Virginia Woolf

Mrs-DallowayUna dintre celebrele capodopere ale Virginiei Woolf, Mrs Dalloway este romanul ce spune povestea personajului principal, Clarissa, într-un mod caracteristic scrierilor autoarei.

5. The Handmaid’s Tale, Margaret Atwood

The-Handmaids-TaleThe Handmaid’s Tale este o poveste clasică de groază, ce devine din ce în ce mai mult o lectură obligatorie pentru pasionaţii genului, dar şi pentru cei care doresc să descopere experienţa feminină într-o perspectivă atipică.

6. The Bell Jar, Sylvia Plath

The-Bell-JarThe Bell Jar este o incursiune fascinantă şi în acelaşi timp înspăimântătoare în imaginaţia conflictuală a personajului feminin descris de Sylvia Plath.

Ce alte cărţi despre experienţa feminină ai mai adăuga listei noastre?

Sursa: flavorwire.com

Scroll to Top