Acordă-mi acest vals de Zelda Fitzgerald, în librării din 6 martie

Premieră, cartea Zeldei Fitzgerald la prima traducere românească

Acordă-mi acest vals, cartea semnată de Zelda Fitzgerald, soția celebrului scriitor american Scott F. Fitzgerald a apărut de curând la Editura Humanitas și va fi oficial lansată pe 6 martie.

Volumul spune povestea Alabamei, mezina familiei judecătorului Beggs. O tânără din Sud, dezinhibată şi plină de vivacitate, dornică să îşi trăiască viaţa după propriile reguli. Trecând peste dezacordul părinţilor şi depăşindu-şi ezită-rile, se căsătoreşte cu David Knight, un tânăr cu o situaţie precară, dar cu dorinţa şi voinţa de a reuşi în artă. Doi îndrăgostiţi în care nu este greu să îi recunoaştem pe Zelda şi pe Scott, al căror destin îi va uni într-o relaţie de cuplu pe cât de fascinantă, pe atât de distructivă.

Afişarea aparenţelor strălucitoare şi goana după plăceri nu pot masca însă sentimentele de nesiguranţă ale protagoniştilor, tot aşa cum viaţa trăită la maximum şi sfidarea convenţiilor îşi au preţul lor. Fie la New York sau Paris, fie pe Coasta de Azur sau în Napoli, gelozia sau indiferenţa, singurătatea în cuplu, obsesia perfecţiunii şi ratarea sunt trăite de cei doi cu aceeaşi intensitate. Rănită în acest vârtej al plăcerilor şi al ratărilor, Alabama se întoarce acasă, pentru a încerca să îşi găsească echilibrul şi să se recompună.

 Acordă-mi acest vals este mai mult decât o ficţiune autobiografică, ca şi Blândeţea nopţii de Scott Fitzgerald, de altfel. Cele două romane creează un joc de oglinzi pe care Zelda şi Scott şi le aşază unul în faţa celuilalt şi în care imaginile lor reflectate reciproc se pierd la infinit, tot aşa cum în viaţa reală cei doi soţi s-au pierdut într-o spirală a exceselor şi nefericirii.

 Seară dedicată Zelda Fitzgerald

Joi, 6 martie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, 0ra 19:00.

Sunteți așteptați la o seară dedicată Zelda Fitzgerald și a romanului Acordă-mi acest vals ce se află la prima s-a traducere în limba română.

Invitaţi serii sunt Alexandra Rusu, editor Booktopia.ro, Andreea Răsuceanu, critic literar, Vlad Mixich, jurnalist şi Ioana Pavelescu, actriţă, interpreta Zeldei Fitzgerald din piesa omonimă Zelda (The Last Flapper) de William Luce, o producţie a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti.

Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

De unde poți lua cartea

Cartea este disponibilă în librăria online Elefant.ro

Scroll to Top