Atracția – Sylvia Day

„Cât de profundă poate sa devină o poveste de dragoste dacă nu cunoști genunile întunecate din sufletul celui pe care-l iubești?”

Încă de la începutul recenziei trebuie să menționez  faptul că această carte se adresează publicului de peste 18 ani, conținând o poveste ce poate influența mințile „fragede”. Atracția este singura carte despre care chiar nu am idee ce ar trebui să spun, asta din cauza genului și a poveștii pe care o abordează, iubirea carnală, aș putea spune, dintre doi oameni ai zilelor noastre, oameni fără inhibiții și care au trăsăturile puțin duse la extrem din punctul meu de vedere.

Dar să începem cu începutul, cred că majoritatea dintre voi ați auzit de trilogia CROSSFIRE, trilogie din care face parte, ca prim volum, Atracția. Multe s-au spus despre acest roman, părerile vor fi întotdeauna împărțite, având în vedere faptul că tema este una nu foarte abordată, ce trebuie ținută la distanță de ochii celor mici.

Cele două personaje principale, Eva și Gideon reprezintă, în primă instanță, omul tipic al anilor noștri, cariera este pe primul loc, urmată de orice, în afară de ideea unei relații de lungă durată. În fapt, acest lucru a mai fost abordat de o sumedenie de scrieri, însă modul în care Sylvia Day își prezintă personajele este unul unic: ambii simt, în primul rând, o atracție fizică față de partener, îmbrățișează ideea că omul își poate lua fericirea doar din iubirea fizică. Întreg volumul se axează pe această iubire carnală pe care cei doi o resimt, Sylvia Day alegând să-și creioneze personajele într-un mod complex, nu doar din relațiile cu ceilalți protagoniști, așa cum vedem în majoritatea noilor cărți de pe rafturi.

Atracția nu este pentru oricine, tocmai din această cauză au și apărut o multitudine de păreri negative în ceea ce privește această scriere. Sylvia Day a reușit, însă, să creeze o poveste reușită, din punctul meu de vedere, în care sunt prezenți oameni de toate felurile, începând de la Cary, prietenul cel mai bun al Evei, care era gay, până la sora mai mică ce nu și-a cunoscut fratele din cauza distanțării acestuia de propria familie.

Cartea merită citită de cei ce pot vedea puțin mai departe de povestea în sine, de cei ce și-au asumat condiția de oameni ai secolului al XXI-lea, și de cei ce văd mai departe de stereotipuri.

Vrei să câştigi această carte?

Răspunde, până pe 30 decembrie 2013, la întrebarea de mai jos și intri automat în cursa pentru cele 4 cărți Atracția de Sylvia Day puse la bătaie de Editura Litera și Azi Citesc.

Cine este cel mai bun prieten al Evei?

Răspunde printr-un comentariu la acest articol folosind numele și adresa de email reale. Răspunsul îl găsești în textul recenziei. Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.

Scroll to Top