Lecturi de Crăciun

Pentru noi, iubitorii de lectură, Crăciunul e mai frumos cu o carte bună în brațe, o băutură fierbinte alături și miresme de sărbătoare ce înconjoară casa. Te invităm să alegi o carte și să lași magia Crăciunului să te cuprindă. Noi îți recomandăm zece titluri de sezon.

Povesti La Gura Sobei

de Caitlin Matthews și Helen Cann

O carte de sărbătoare ce cuprinde 8 povești speciale, fiecare celebrând câte un moment din lunile friguroase de iarnă. O carte de Crăciun ce îți va ține de cald și-ți va aduce bucurie în suflet pe toată perioada sezonului rece.

Cartea se găsește pe Libris.ro

Când Moș Crăciun a căzut din cer

de Cornelia Funke

După Marele Consiliu de Crăciun, îndatorirea împărțirii cadourilor a rămas unui singur Moș Crăciun. Deși acesta nu are voie să „profeseze”, a hotărât ca, împreună cu Stea Căzătoare, renul său, și câțiva îngeri, să împartă cadouri și să îndeplinească dorințe măcar la o parte din copii. Aceste cadouri, împărțite de Moș Crăciunul singuratic, nu pot fi cumpărate cu bani…

Cartea se găsește pe elefant.ro

Colind de Crăciun

de Charles Dickens

Bătrânul Scrooge urăște cu precădere orice sărbătoare și este cel mai insensibil și scorțos om pe care l-ai putea cunoaște. Cartea spune o poveste fantastică despre redarea speranței și, mai ales, despre bucuria pe care ți-o poate aduce Sărbătoarea Crăciunului.

Cartea se găsește pe elefant.ro

Marea Carte a Crăciunului

Combinația perfectă pentru serile magice de sărbătoare. Povestea lui Moș Crăciun, cântece și colinde, rețete specifice, jocuri, sfaturi și decorațiuni. Toate, în această Mare Carte a Crăciunului, o enciclopedie fantastică numai bună de așezat sub brad.

Cartea se găsește pe elefant.ro

Enciclopedia Crăciunului

de Gerry Bowler

Cu toții știm că magia Crăciunul stă în tradițiile și obiceiurile care ne aduc veselie și speranță. În Enciclopedia Crăciunului descoperim că lumea, de-a lungul timpului, a creat diverse tradiții și povești despre frumusețea acestei sărbători mult iubite. O trecere în revistă a tuturor cântecelor, filmelor, dar și a cărților cu tema Crăciunului de pe întreg globul pământesc!

Cartea se găsește pe nemira.ro

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Cum putem savura un adevărat Crăciun fără povești pline de magie și bucurie? Acum putem profita de ocazie și ne putem aduce aminte de vremurile în care nu simțeam nicio singură grijă, deoarece alături de Crăciunul în cele mai frumoase povestiri veți redescoperi plăcerile copilăriei cu ajutorul poveștilor lui Arthur Conan Doyle, Oscar Wilde, Mark Twain și Charles Dickens!

Cartea se găsește pe nemira.ro

Crăciunul lui Poirot

de Agatha Christie

Un detectiv care se respectă este prezent la datorie mereu, iar Hercule Poirot este un om de onoare. Când un milionar tiranic este ucis cu brutalitate în biroul său, Poirot se implică în rezolvarea cazului său. Dar în momentul în care află că Simeon Lee era genul de bărbat care se înconjura de ură, cazul devine cu atât mai greu de dezlegat.

Cartea se găsește pe elefant.ro și libris.ro

Un altfel de Crăciun

de John Grisham

Crăciunul este perioada perfectă pentru a demonstra cât de bucuros ești: fie că decorezi casa cu oameni de zăpadă gigantici sau fie că umpli ferestrele de luminițe colorate, cu toții demonstrăm că suntem cei mai cei într-ale decorațiunilor de sărbători! Dar nu și familia Krank. Anul acesta s-au hotărât să „sară” peste acest eveniment mult așteptat și vor să plece 10 zile în Caraibe. Grisham. cu al său talent, ne va descrie, cu mult umor, încercările aceste familii de a se abate de la tradiție.

Cartea se găsește pe elefant.ro și libris.ro

Darul lui Moș Crăciun

de T. O. Bobe

Orice copil știe că în decembrie poate să-i scrie lui Moș Crăciun toate dorințele sale, iar Moșul va face tot ce-i stă în putință pentru a-i face pe toți fericiți. Însă ce nu știm cu toții este că bătrânul de la Polul Nord primește și altfel de scrisori: genul de scrisori pe care nu le-ai scris niciodată, genul de scrisori care conțin cele mai ascunse dorințe, dar pe care nu ai apucat niciodată să le așterni pe hârtie. Ei bine, de Crăciun, în Laponia, până și visul tău ajunge la Moșul!

Cartea se găsește pe elefant.ro și libris.ro

Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun

de Pascal Bruckner

Sărbătorile de iarnă îl au ca element reprezentativ pe Moș Crăciun, bătrânelul scump și dulce, care le aduce tuturor bucuria Crăciunului. Dar ce ar fi dacă într-o zi Moșul s-ar trezi dintr-o dată la realitate și ar demisiona? Da, am vrut să spun asta: Moș Crăciun să demisioneze! Această carte ne va arăta ce ar fi dacă dragul Moș Crăciun într-o zi s-ar simți neapreciat și ar demisiona, părăsindu-și, furios, căsuța din Laponia!

Cartea se găsește pe elefant.ro și libris.ro

Lectură plăcută!
Echipa Azi Citesc.

imagine: huffingtonpost.com

Scroll to Top