Cadoul perfect, cărți de Crăciun

Am selectat pentru voi câteva cărți numai bine de citit în preajma sărbătorilor de iarnă și mai ales în seara de Crăciun alături de cei dragi, în jurul bradului de crăciun, ascultând colinde. Câteva cărți, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, și desigur, perfecte pentru a fi oferite cadou celor dragi.

Charles Dickens – Poveste de Crăciun
În 1824, ziarul londonez Sunday Telegraph îl proclama pe Dickens drept “omul care a inventat Crăciunul“, întrucât, prin poveștile sale, a reînviat tradițiile de Crăciun, chiar când acestea erau pe punctul de a dispărea din viata sociala și de familie a englezilor.

Publicată pentru prima dată în 1843, Povestea de Crăciun elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină.Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

John Grisham – Un altfel de Craciun
Deoarece s-au saturat de reclamele de Crăciun, de febra cumpărăturilor, de decorații și cadouri, de felicitări și zâmbete mai mult sau mai puțin sincere, dar mai ales de cheltuieli, morocănosul Luther Krank și simpatica lui soție, Nora, se hotărăsc sa..”sară” peste Crăciun anul acesta și sa-și cheltuiască economiile pe o croaziera de zece zile în Caraibi. Grisham va reuși sa ne descrie cu mult umor agitația specifica acestui moment al anului, cit și încercările mai mult sau mai puțin reușite ale nonconformistului cuplu de a scapă de asalturile cunoscuților și, în special, ale vecinilor care nu pot înțelege cum e posibil sa nu vrei sa-ți decorezi acoperișul cu un…om de zăpadă uriaș, ca orice american ce se respecta.

Anne-Marie Frisque – Povesti de la Mos Craciun
Lup Mic, Adelaida, micul mesteacăn și bradul cel falnic, dieta lui Moș Crăciun…, sunt tot atâtea personaje și povești care te vor face să visezi și să intri în atmosfera de Crăciun. Fiecare poveste este foarte frumos ilustrată, iar la finalul ei vei găsi tot felul de rețete delicioase și idei trăsnite de bricolaj, pentru a petrece sărbătorile de iarnă într-un mod cât mai amuzant!

Cand Mos Craciun a cazut din cer – Cornelia Funke
N-a mai rămas decât un singur Moş Crăciun după ce Marele Consiliu de Crăciun a preluat frâiele chestiunii cadourilor. Iar acest singur Moş Crăciun autentic, Niklas Julebukk, nu ar avea voie să profeseze. Dar lui nu-i pasă. împreună cu Stea Căzătoare, renul său, câţiva îngeri şi cobolzi, el are grijă, deja de ceva ani,ca măcar unora dintre copii să le fie îndeplinite adevăratele dorinţe. El împarte cadouri ce nu pot fi cumpărate pe bani.

Dacă nu v-am convins,mMai multe cărți numai bune de Crăciun puteți vedea aici.

Scroll to Top