Cărți ecranizate pe care merită să le citești

Ecranizările celor mai bune cărți sunt de mult la modă, dar pentru noi, devoratorii de cărți, nu sunt decât o completare a ceea ce am construit deja cu puterea imaginației, conturând în minte personaje și locuri după bunul plac, în timp ce stăteam cu cartea în mână, afundați în fotoliu, alături de o ceașcă de ceai aburindă. Deși în ziua de azi pare mai eficient și rapid de văzut filmul, acesta nu poate reda nici de departe experiența personală a fiecărui individ.

Ne-am pus pe căutat cărți ecranizate ce le avem deja recenzate pe Azi Citesc și am adunat doar o parte în articolul ăsta, în realitate sunt mult mai multe cărți care bat filmul și nu te lasă până nu ajungi la ultima pagină.

BONUS! În perioada 7 – 10 iunie 2013 editura Nemira oferă o reducere de 40% la toate titlurile ecranizate pe care le puteți găsi pe site sau dând click pe imaginea de mai jos.

cartea bate filmul

jocurile foamei

Jocurile Foamei – Suzanne Collins

Acțiunea romanului este plasată într-un viitor post-apocaliptic, pe teritoriului Americii de Nord într-o țară numită Panem compusă dintr-un Capitoliu, ce deținea puterea, alături de 12 districte sărace și un al 13-lea dispărut. Ideea centrală a cărții este concursul la care erau obligați locuitorii celor 12 districte să ia parte, numit Jocurile Foamei, prin care 2 tributuri între 12 și 18 ani erau alese din fiecare district și puse să se lupte până la moarte într-o Arenă. Câștigătorului i se schimba viața radical.

Citește recenzia

Carrie - Stephen King

Carrie – Stephen King

Deși a patra nuvelă a lui Stephen King,  Carrie este abia prima publicată. Începută de la o simplă povestire de numai trei pagini ce avea să zacă în coșul de gunoi după refuzul unui ziar local de a o publica, dar care, prin puterea și încurajările soției sale a ajuns în milioane de exemplare să bântuie bibliotecile pasionaților de literatură horror din întreaga lume.

Citește recenzia

Jocul lui Ender - Orson Scott Card

Jocul lui Ender – Orson Scott Card

Pe un pământ suprapopulat, unde fiecare familie este limitată de lege să dea naștere la doar 2 copii, se naște, după o convenție guvernamentală,  Ender, terțul familiei Wiggin care devine principalul recrut pentru Școala de luptă, în detrimentul fratelui mai mare, Peter, fiind echilibrat, mai puțin malefic de cât acesta, și mai puțin milos decât sora sa, Valentine.

Citește recenzia

Jumper  Jumper. Oriunde, oricând – Steven Gould

David Rice este un puști de 17 ani care descoperă că se poate teleporta. La 12 ani a fost părăsit de mamă și a rămas în grija tatălui alcoolic care avea grijă să-i ruineze copilăria și, totodată viața. După ce își descoperă abilitatea hotărăște să fugă la New York unde descoperă o lume cu totul nouă.

Citește recenzia

 

Eu-sunt-numarul-patru  Eu sunt numărul patru – Pittacus Lore

Până acum au reușit să ucidă trei. John Smith este numărul patru și are doar 15 ani. Știe că el este următorul și că nu va fi cruțat, dar cu toate astea, speranța moare ultima, pentru că super-puterile moștenite de pe Lorien încep să se arate odată cu „fluturașii” primei iubiri adolescentine.

Citește recenzia

Scroll to Top