Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism

LogomicScriitorul Dan Lungu, alături de Maria Galan şi Amelia Gheorghiţă, vă invită la confesiuni!

Aţi trăit cumva pe vremea comunismului? Dacă da, atunci cu siguranţă aveţi o poveste, o întâmplare legată de o carte, un film, o melodie, un disc de vinil, o preferinţă, în fine, orice fel de bun cultural sau pasiune, una care merită povestită. O întamplare de care să fiţi mândru sau, dimpotrivă, să vă fie ruşine, amuzantă sau poate amară…

Poate aţi fost un cititor împătimit şi aţi stat la coada pentru cărţi ? Dacă da, pentru ce autori? Aţi cumpărat bilete la cinema la suprapreţ  sau romane pe sub mână? Aţi recurs la o nebunie pentru a pune mâna pe un disc sau pe o casetă video? Eraţi înnebunit după un actor, o emisiune TV, radio sau un desen animat? Aţi fost la cenaclul Flacăra? Aţi participat la Cântarea României? Poate aţi lucrat ca librar sau la un cinema, un teatru ori o casă de cultură? Aţi participat la cenacluri literare, mişcări artistice de amatori sau aţi cântat la vreun instrument ? Relataţi în câteva rânduri sau câteva pagini experienţa dumneavoastră legată de un produs cultural sau o pasiune, din care să afle oricine este curios cum era cu viaţa culturală în comunism, nu doar cu carnea, laptele sau buteliile…

Lucrările vor fi adunate într-un volum colectiv, într-o antologie de întâmplări, care va apărea la o editură importantă.

Dacă nu aţi trăit pe vremea comunismului, dar acest proiect vă face cu ochiul, îndemnaţi-i pe cei care au prins acele vremuri sa vă povestească, iar dumneavosatră puneţi mâna pe un reportofon sau pe telefonul mobil şi înregistraţi răspunsul.

Aşteptăm intervenţiile dvs. până la data de 15 martie, la [email protected]

Pentru detalii şi întrebări, ne puteţi contacta la:

Pentru a urmări desfăşurarea proiectului, înscrieţi-vă pe pagina noastră de Facebook

PS : Pentru o mai bună înţelegere a lucrurilor, este important ca din povestea dvs. să deducem anul (sau perioada) şi locul în care se petrece întamplarea, precum şi vârsta şi ocupaţia pe care le aveaţi în acel moment. În cazul în care doriţi să vă păstraţi anonimatul, puteţi semna textul cu pseudonim.

Scroll to Top