Dragostea ultimului magnat – F. Scott Fitzgerald

Alina Roiniță

Legătura care se formează între un cititor și o carte e de departe cea mai loială dintre toate cele; de asemenea, e și cea ideală. Îmi place să comunic în și prin cărți, e un oarecare mod de a mă împlini. Din acest motiv, îmi propun să încerc să prezint o carte asemenea unui dialog empatic asupra căruia, desigur, va trebui să lucrez din ce în ce mai mult. Despre mine nu pot spune decât că-s nesigură, banală și uneori îmi amintesc cine sunt.

You may also like...

4 Responses

 1. Bookish says:

  Interesantă recomandare, chiar nu auzisem de romanul acesta.

  • Alina says:

   Da, un roman (bun) despre arta cinematografică și toate subtilitățile de la Hollywood, pe care, deseori, le regăsim în orice alt domeniu al artei (și nu numai).

 2. Mihaela says:

  Cred ca este un roman foarte bun. Nu l-am citit dar am tot intampinat pareri si pareri si pana acum s-au dovedit a fi doar pozitive. Citesc multe carti din afara granitelor, sunt mai putin pasionata de cele din Romania. Nu am un motiv anume, pur si simplu imi place mai mult modul in care sunt redactate si expuse.

  • Alina says:

   E un roman bun, într-adevăr, însă nu e cel mai bun roman al lui Fitzgerald. E cel mai bun roman al cinematografiei, în schimb. E puțin alambicat, cu finețuri hollywoodiene, care merită citit. Cât despre romanele românilor noștri, am câțiva autori pe care i-aș plasa deasupra multor străini, precum Eliade, Rebreanu, Blecher etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *