Fragment: Monstrul. Antologie de povestiri trăsnite

Monstrul. Antologie de povestiri trasnite

Monstrul. Antologie de povestiri trăsnite, este o colecție de 10 povești amuzante sub egida editorilor Eli Horowitz şi Nick Hornby născocite de prozatori precum Neil Gaiman, Jonathan Safran Foer, Nick Hornby și alții iar cât de curând va fi lansată la Editura Nemira.

Astăzi cei de la Editura Nemira ne dezvăluie un fragment al colecției McSweeney’s, mai precis din povestirea trăsnită a lui George Saunders intitulată Lars Farf, un tată și un soț tare fricos.

„Lars Farf nu fusese dintotdeauna tare fricos. La început, era fricos ca toți oamenii. Până într-o bună zi, când s-a întors de la serviciu și, în loc de casă, a găsit un morman de cenușă fumegând.

Unde erau soția și copiii?

Din fericire pentru el, nu erau la fundul mormanului de cenușă fumegând, ci umblau sprințari pe stradă, bucuroși că el nu e la fundul mormanului de cenușă fumegând.

Dar răul fusese comis: acum Lars Farf devenise un om tare fricos.

Când a reclădit casa a făcut niște schimbări. Casa nouă nu mai avea șemineu. Iar înăuntru erau interzise chibriturile. Casa n-avea nici sobă și găteau într-o baracă mică, la o sută de yarzi distanță. Membrii familiei n-aveau voie să intre în Baraca pentru Gătit. Unul dintre servitori trebuia să dea roată casei din oră în oră ca să stropească preventiv pereții cu apă din Găleata pentru Stins Focul.”

Citește întreg fragmentul

Cartea urmează să fie lansată luna aceasta, dar poate fi deja pre-comandată la un preț special.

Scroll to Top