Hanne Ørstavik vine în Românie

Editura Univers și Ambasada Regală a Norvegiei în România vă invită să o cunoașteți în persoană pe scriitoarea norvegiană Hanne Ørstavik. Autoarea, cunoscută în România pentru romanul Iubire, apărut la Editura Univers, se va afla în București în perioada 18-20 martie. Cu cititorii se va întâlni miercuri, la cafeteria Muzeului Național de Artă Contemporană, de la ora 19:00,  la o dezbatere literară despre femeia urbană a anului 2014.

Evenimentul va avea loc alături E.S. Dna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România, Daniela Kammrath, editor-șef www.121.ro, Andreea Roșca, membru fondator al Fundației Romanian Business Leaders, Chris Simion, scriitor și regizor și Virginia Costeschi, președinte al Asociației Culturale BookMag/ moderator.

Program

19:00 – Dezbatere literară despre femeia urbană a anului 2014
20:15 – Sesiune de autografe
20:30 – Cocktail

„Tradusă în peste 15 limbi, Hanne Ørstavik a devenit curând după publicarea primului roman un must-read al literaturii norvegiene. Născută în 1969, în Tana, o localitate din nordul Norvegiei, Ørstavik s-a mutat la Oslo când avea 16 ani. Pasiunea pentru literatură a prins voce în 1994, atunci când, la 25 de ani, publică primul roman, Tăietura, foarte bine primit de cititorii norvegieni. Succesul internațional a venit, însă, trei ani mai târziu, când publică Iubire, un roman care a cucerit atât publicul larg, cât și pe criticii literari. Ajunge astfel, în topul organizat de ziarul Dagbladet, pe locul 6 în lista celor mai bune cărți norvegiene ale ultimului sfert de secol, dar și în manualele de literatură norvegiană si în programele facultăților de Litere. A urmat apoi o carieră prolifica, publicând, la intervale relativ regulate, alte romane cu același impact. Printre ele se află Timpul necesar (2000), Săptămâna 43 (2002), Pastorul (2004) – obținand Premiul pentru literatură Klassekampen și Premiul Brage – sau Hienele.”

Eveniment cultural conex al Expoziției Contemporary Norwegian Architecture #7, deschisă la MNAC în perioada 23 ianuarie – 22 martie 2014 și realizată de Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design din Norvegia.
Eveniment organizat de Ambasada Regală a Norvegiei în România, Editura UNIVERS, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) și Asociația Zeppelin.

Mai multe de detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Scroll to Top