Hoțul de cărți – Markus Zusak

Ioana Schilinka

Datele biografice sunt prea puțin importante, cele care contează cu adevărat sunt cele spirituale atunci cand vorbim despre cărți. Lecturile sunt cele mai potrivite să vorbească despre mine din această perspectivă, fiindcă, oricât de prozaic ar suna, o viață în care cititul să nu fie o prezență constantă este una sărăcită. Cu alte cuvinte, lectura este singura mea formă de îmbogățire...constantă îmbogățire.

You may also like...

2 Responses

  1. nina says:

    Eu am primit aceasta carte drept cadou de ziua mea. Nu aveam niciun habar despre carte, vanzari si altele. Din momentul in care am inceput sa o citesc pur si simplu nu am putut sa o las din mana. Veneam seara acasa dupa un program destul de stresant si dupa ritualul de ajungere acasa abia asteptam sa reiau lectura. Am carat cartea in autobuz pt ca fac o naveta destul de indepartata, prin autobuzele din oras. Chiar nu stiu ce mi-a facut cartea asta astfel incat am terminat-o in cateva zile, un adevarat record pentru mine. Felul in care autorul isi abordeaza personajele, tehnicile, faptul ca actiunea nu este previzibila. Apoi am cumparat-o si am facut-o cadou prietenei mele, care si ea a folosit-o la un examen de master dpret text de analiza..

  2. Așa este, cartea este atât de grea în semnificații și trăiri încât te prinde fără să mai apuci să te opui. Nu vrei să te opui, chiar dacă suferi, alături de personaje.

    Mă bucur pentru experiența ta, așa cum mă bucur pentru fiecare cititor cucerit!

    Lecturi plăcute în continuare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *