Jocurile Foamei – Suzanne Collins

jocurile foamei

Titlu: Jocurile Foamei
Autor: Suzanne Collins
Pagini: 512
Editura: Nemira
Anul: 2009


 
Romanul „Jocurile Foamei” de Suzanne Collins îl pot încadra cu ușurința la cele mai bune lecturi SF atât pentru adolescenți cât și pentru adulți. O carte obsedantă ce provoacă dependență până la ultima pagină ce nu încheie povestea lasând loc pentru o continuare ce are loc în următoarele două cărți ale autoarei, Sfidarea și Revolta.

Acțiunea romanului este plasată într-un viitor post-apocaliptic, pe teritoriului Americii de Nord într-o țară numită Panem compusă dintr-un Capitoliu, ce deținea puterea, alături de 12 districte sărace și un al 13-lea dispărut. Ideea centrală a cărții este concursul la care erau obligați locuitorii celor 12 districte să ia parte, numit Jocurile Foamei, prin care 2 tributuri între 12 și 18 ani erau alese din fiecare district și puse să se lupte până la moarte într-o Arenă. Câștigătorului i se schimba viața radical.

Katniss, eroina principală, are o „surpriză” teribilă atunci când află că sora ei în vârstă de doar 12 ani a fost aleasă pentru a participa la jocuri fapt pentru care hotărăște să-i ia locul și să lupte în arenă în locul ei. Katniss, împreună cu Peeta, celălalt tribut din același district hotărăsc să-și unească puterile în aventura ce-i așteptă în arenă.

Cartea Suzannei Collins surprinde nu doar prin latura ei science fiction ci și prin multitudinea de scene pline de suspans, răsturnările bruște de situație și nu îl ultimul rând, romantismul, ce ia naștere o dată cu apropierea dintre cei doi protagoniști și-i ajută să sfideze regulile jocului, ba chiar să le schimbe astfel încât să scape amândoi cu viață din Arenă.

Am evitat să ofer foarte multe informații deoarece cartea merită pe deplin citită și ar fi păcat să vă stric plăcerea.

Lectură plăcută!

Scroll to Top