Lansare de carte: Miros de roşcată amară

Cea mai nouă carte ce stă sub semnătura lui de Dan Alexe iese din tiparul Editurii Humanitas și pleacă, alături de autor, să se lanseze prin țară. Prima oprire, la București. Așadar, pe 25 martie, de la ora 19:00, vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru a lua parte la lansarea volumului celor 33 de povestiri scandaloase Miros de roşcată amară.

Alături de autor la eveniment va fi prezent și Radu Parashivescu, sub semnătura căruia se află prefața cărții. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Rar mi-a fost dat, în ultima vreme, să citesc ceva mai viu şi mai vibrant, mai uman şi mai firesc, mai arzător, mai dramatic, mai curgător şi mai abrupt, mai vesel şi mai trist, mai suculent, mai poznaş, mai poetic, mai ameţitor şi amuţitor. Şi rar am văzut, de când sunt editor de carte, un asemenea talent în (orgolioasă) desfăşurare.

Dan Alexe nu ţine neapărat să se aşeze în albia unui gust impus de critică, a unei tendinţe, a unei mode. Dă impresia că scrie ca să-şi facă sieşi o plăcere – şi cred că şi-o face. Îl interesează prea puţin dacă textele lui se vor solda cu o baie de elogii sau cu o răstignire. Dan Alexe scrie în temeiul unei înzestrări formidabile, al unei culturi aspirate pe toate canalele şi al unei pofte năvalnice, aproape carnale, de-a face literatură din orice. Îi place să aştearnă poveşti. Îi place la nebunie. Dar îl bănuiesc că-i place şi să ghicească reacţia cititorului.

Stupoare, jubilaţie, ruşine, invidie, contrarietate, vertij, fericire, indignare, căinţă – toate acestea sunt forme de feedback la cele 33 de texte din Miros de roşcată amară. O singură reacţie lipseşte: indiferenţa.“ (Radu PARASCHIVESCU)

După cum anunță însuși autorul pe blogul său, volumul Miros de roșcată amară urmează să fie lansat la Brașov și Iași. Vom reveni cu detalii. :)

În caz că nu v-am convins, vă prezint un fragment din scrierea lui Dan Alexe în speranța că ne vom vedea la eveniment.

Cartea va putea fi achiziționată și de pe Elefant.ro.

Scroll to Top