Marin Sorescu – sărbătorit la Madrid și Craiova

Astăzi, 25 iunie 2010, Marin Sorescu va fi sărbătorit în Espacio Niram din Madrid și la Muzeul de Artă din Craiova prin dezbaterea și prezentarea “Marin Sorescu – Viața și Opera”.

Printr-o video-conferință, va interveni de la Craiova nepoata poetului, criticul literar Sorana Sorescu ce este, totodată, și organizatorul evenimentului.

Invitații de la Madrid vor fi: Miguel Angel Galan Segovia, Directorul Editurii Niram Art, António Calderón de Jesús, galerist și promotor cultural, Fabianni Belemuski, Directorul Revistei Niram Art și artistul plastic Tudor Serbanescu, fondatorul Centrului Pro-Arte. Moderatorul evenimentului este Fabianni Belemuski.

Prezentarea va include și recitarea în limba spaniola a mai multor poezii de Marin Sorescu de către invitații din Espacio Niram.

Evenimentul dedicat lui Marin Sorescu este cel de al treilea organizat în cooperare cu Muzeul de Arta din Craiova și aparține ciclului de seri culturale intitulat “Craiova – Madrid”, menit sa aducă în atenția intelectualilor spanioli mari personalități din lumea artei și a literaturii care aparțin Cetății Băniei și zonei Olteniei. Primele doua evenimente au fost dedicate lui Constantin Brâncuși și pictorului Corneliu Baba.

Scroll to Top