Revolta – Suzanne Collins

Titlu: Revolta
Autor: Suzanne Collins
Pagini: 528
Editura: Nemira
Anul: 2010


Cine ar fi crezut că după atâtea aventuri pline de suspans, de situații imprevizibile, Suzanne Collins, autoarea trilogiei Jocurile Foamei ar mai putea să surprindă cu ceva? Și totuși a reușit! A reușit să ne surprindă din nou prin stilul ei inconfundabil să încheie povestea Jocurilor Foamei cum nu se putea mai bine. Deși un final fericit era oarecum previzibil, romanul te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Protagonista noastră, Katniss, după ce a participat de două ori la Jocurile Foamei, sfidează regulile Capitoliului, și ajunge fără să vrea muza principală a rebelilor, lucru pe care Capitoliul și conducătorii acestuia în frunte cu președintele Snow a făcut tot posibilul să-l evite. Dar cum inevitabilul s-a produs, acum începe adevărata luptă pentru supraviețuire.

Cea ce atrage în mod deosebit la această carte, pe lângă povestea interesantă, ritmul alert și tensionat al acțiunii, sunt scenele abundente în detalii și trăirile personajelor. Suzanne Collins intră în mintea lor și expune în cuvinte fiecare trăire și fiecare decizie pe care sunt nevoite să le ia.

Romanul Revolta de Suzanne Collins încheie perfect trilogia transmițând un mesaj unic, având o acțiune plină de suspans,imprevizibilă, abundentă în detalii, atât din mintea personajelor cât și din aventurile acestora, o lectură perfectă ce te va face să-și pierzi nopțile stând cu cartea în mână așteptând cu sufletul la gura aventurile de pe pagina următoare.

Scroll to Top