The Unbecoming of Mara Dyer

Cred că pentru mulți dintre cititorii noștri va fi o surpriză plăcută când vor observa că AziCitesc a început un parteneriat cu Books Express, librărie online cu numeroase cărți în engleză. Cam la fel de încântată am fost și eu, pentru că sunt o împătimită a cărților, și de fiecare dată când îmi pică o carte în mână, fie ea și în engleză, o devorez într-un ritm alert.

De un an îmi doresc să pun mâna pe primul volum al seriei Mara Dyer, iar în momentul în care am văzut că am primit această carte am fost tare entuziastmată pentru că nu mă așteptam să o pot ține în mână, să o am în biblioteca personală. Această carte îmi face cu ochiul de ceva timp, însă niciodată nu am avut ocazia să o achiziționez, astfel că acum, când am reușit să o am, mi-am propus să mă așez liniștită în locul meu de citit și să nu o mai las din mână.

Pe scurt, The Unbecoming of Mara Dyer este povestea unei tineri de 17 ani a cărei viaţă își schimbă într-o bună zi cursul din cauza unui accident. Mai precis, ea împreună cu prietenele și iubitul său se aflau într-o noapte într-un azil părăsit, iar următorul lucru pe care și-l amintește este faptul că azilul s-a prăbușit și, cu excepția ei, toată lumea a murit.

Povestea pare destul de captivantă la prima vedere și sper că acum înțelegeți de ce mi-am dorit cu adevărat să o citesc, eu fiind o fană destul de înfocată a paranormalului. Am catalogat această carte ca una aparținând paranormalului datorită faptului că după ce personajul nostru, împreună cu familia ei, se mută în alt oraş aceasta începe să-și vadă prietenii morţi în oglindă, să le audă vocile și, și mai rău, să piardă contactul cu realitatea timp de ore în mod inexplicabil.

Nu pot spune ca am fost captivată încă de la început de această carte pentru că lecturarea ei, la mine cel puțin, a mers destul de greu datorita faptului că trebuie să ai, zic eu, o anumită dispoziţie pentru a putea avea o lectură ușoară. Cartea va dezvălui treptat mai multe indicii pentru a ne face o părere despre accidentul tragic prin care Mara și cei trei prieteni ai săi au trecut, dar și pentru a ne explica comportamentul personajului nostru principal.

Un lucru ce mie personal mi-a făcut lectura mai grea a fost faptul că anumite întâmplări din carte sunt doar vise, însă fiind redate ca fapte reale, la un moment dat, mi-a venit destul de greu să înțeleg unde începe și unde se termină fantasticul, totul fiind învăluit într-o ceaţă uşoară. Este posibil ca publicului larg să-i placă acest gen de reveniri și întoarceri, treceri bruște dintre real și fantastic, așa că mi-aș dori să aud păreri și de la alți cititori ai seriei.

Ceea ce m-a făcut să-mi doresc și celelalte două cărți ce compun trilogia a fost sfârșitul răvășitor, ce va schimba aproape tot ceea ce știam despre Mara.

Acest roman, fiind în limba engleză, poate fi citit de orice cunoscător al limbii, de către amatorii de paranormal, dar și de către oamenii ce, sătui de cotidian, vor să încerce o altfel de carte, una ce vă va schimba total părerea despre ce ați citit până acum.

Scroll to Top